НОВИНИ

Съдът остави в ареста Ройдова, обвинена в поръчка на убийство

След закрито съвещание, продължило час, пловдивският окръжен съд наложи постоянен арест на 66-годишната Иванка Ройдова от Браниполе. Тя е обвинена в опит за отвличане на брат й Стойчо Ройдов и поръчителство на шест убийства от фамилията заради наследство от Америка.

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 25.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

В съдебната зала обвиняемата изтъкна, че е знаела за последното завещание, с което баща й оставя цялото си имущество на своята болногледачка - също българка. Ройдова обясни, че с брат си поддържа близки отношения и той не би могъл да й прехвърли дялове от бащиното богатство, тъй като не ги притежава.

За инициатор за процеса срещу нея тя заподозря богатата вече болногледачка, която се била възползвала от психическата немощ на баща й.

Съдия Силвия Цанкова обяви, че няма опасност Ройдова да извърши друго престъпление, но имало риск да се укрие. Обвиняемата се разплака, като чу, че съдът я оставя в ареста.

Йордан Давчев - адвокат на Иванка Ройдова: Ще обжалваме разбира се, знаете, че не се коментира съдебно решение, съдът каза каквото имаше с решението си, а ние ще кажем с жалбата си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки фалшиви сигнали в МВР за терористични заплахи
Десетки фалшиви сигнали в МВР за терористични заплахи
Задържани са 7 души след операцията в квартал Скарбек в Брюксел
Задържани са 7 души след операцията в квартал "Скарбек" в Брюксел