НОВИНИ

Съдът остави в ареста мъжа, който нападна акушерка в АГ "Шейново"

Софийски районен съд остави за постоянно в ареста мъжа, който в събота удари акушерка от болница "Шейново". Съдът уважи искането на прокуратурата и постанови най-тежката мярка "Задържане под стража" на Владимир Стоянов. Причината е високата степен на обществената опасност, която представлява той и извършеното от него деяние, както и заради свидетелските показания на пострадалата лекарка.

съдът остави ареста мъжа нападна акушерка шейново
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 04.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Стоянов е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на медицинско лице, а наказанието, което може да получи, е от 1 - 5 години лишаване от свобода. Причината за упражнената от него агресия е, че лекарката Гагова не е искала да му даде плацентата от раждането на детето му.

Пред разследващите Гагова е разказала, че при разговор със Стоянов, изведнъж е изгубила съзнание, като е усетила силен удар в областта на главата. Заради удара, лекарката е получила мозъчно сътресение, счупване на носни кости, а устната й била сцепена. Тя била намерена от своя колежка, изпаднала в безсъзнание. По-късно, при разпознаване, тя е посочила Стоянов като мъжа, с когото е разговаряла и който й е нанесъл удар.

При разглеждането на мярката стана известно, че срещу Стоянов има няколко висящи дела - за случаен палеж, грабеж и за подпомагане на нелегални мигранти да пребивават в страната. Обвиняемият има и присъди, по които вече е реабилитиран.

Нападателят заяви пред съда, че е невинен и няма доказателства срещу него. Той може да обжалва решението на СРС в тридневен срок. Ако това се случи, протестът му ще бъде разгледан от състав в Софийски градски съд на 11 юли от 10.00 ч.

Заради агресията срещу колежката им, медици днес излязоха на протест пред болница "Шейново". Те се обявиха против насилието над лекари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици се явиха на изпит в Кюстендил  за лятна стипендия
Ученици се явиха на изпит в Кюстендил за лятна стипендия
Продължава отводняването на къщи и мазета в Самоков
Продължава отводняването на къщи и мазета в Самоков