Обвиненият за убийството на 25-годишната жена в столичния квартал "Банишора" остава в ареста. След заседанието на съда стана ясно, че 23-годишният задържан Васил Василев не си спомня какво се е случило в трагичната нощ. Обстоятелствата около инцидента не станаха публично достояние, защото мярката за неотклонение беше разгледана при закрити врата.

Вместо убиец и жертва, близките на Васил и Калина очаквали, че те ще станат съпруг и съпруга. Запознали се преди няколко месеца и бързо заживели заедно. Нощта на фаталния инцидент започнала с романтична вечеря. Последвала сцена на ревност заради съобщения в мобилния телефон. Останалото, до позвъняването на баща си и опита за самоубийство, Васил твърди, че не помни.

Иван Тасков, прокурор: Tой казва, че не си спомня. Но ние и докторите казваме, че това е защитна версия. Хайде, ние, прокуратурата - да, но и докторите! Просто сме сигурни, че всичко си спомня.
Христо Чолаков, адвокат: За мен също ще е интересно какво е станало въпросната вечер, както той самия ми заяви от вечерта, от 23:50 ч. до следващия ден на обяд му се губи цялото това време.

В деня на убийството заради болка в краката обвиняемият пил 20 хапчета успокоителни. След това и уиски. Заключението от съдебната експертиза е, че обвиняемият не е употребявал нито големи количества алкохол, нито пък наркотици преди злощастния инцидент.

За извършеното престъпление 23-годишният мъж може да получи от 10 до 20 години затвор.

Гледат мярката за неотклонение на обвинения за убийството в „Банишора”

Гледат мярката за неотклонение на обвинения за убийството в „Банишора”

Мярката на обвинения за убийството на 25-годишната жена в столичния квартал "Банишора" ще се гледа в събота, 19 януари.