Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами, които Румъния ни предаде. Групата беше разбита при мащабна акция на спецпрокуратурата и МВР у нас и в северната ни съседка на 18 април. Тогава в района на Горна Оряховица бяха задържани петима, а останалите в Букурещ и Румъния. Сред тях е и предполагаемият организатор на "ало измамите" Борислав Димитров - Бобито, който вече три пъти е лежал в затвора за подобни престъпления.

Биографията на Борислав Димитров започва с измами, в които Бобито е убеждавал възрастни хора, че трябва да платят много пари за здравето на свой близък. Адвокатът му обвини медиите за разнообразяването на репертоара му .

Красимир Елдъров, адвокат на Борислав Димитров - Бобито: Преди изобилстваха и бяха само измами на медицинска почва - да го кажа така - операция, пари за операцията и това. - За които е осъждан вашият клиент? - Да. Но до сега нямаше в техния да го кажа "творчески" натюрел нямаше полицейска дейност. - Значи творческия натюрел на на вашия клиент се развива? - Развива се благодарение на тези пресконференции, които се организират единствено в нашата хубава държава.

Съдът прие, че има достатъчно доказателства, от които да се предположи, че петимата задържани са участвали в престъпна група и са извършвали телефонни измами. По отношение на Борислав Димитров съдията подчерта, че има доказателства, че той е извършил конкретни измами по телефона.

Каква е била ролята на Борислав Димитров в тази група, поне от това, което чухме от определението на съда той има основна роля в организирането?
Николай Димитров, прокурор: Засега да, има такива доказателства, но все пак предстои още разследване. - Той ли е един от хората, които се е представял за полицейски служител пред жертвите на телефонни измами? - Нашето твърдение е, че е така.

Разследващите са събрали доказателства, че парите, които мулетата са събирали от жертвите на телефонни измами, са стигали до Борислав Димитров, който ги е разпределял между участниците в групата.

Петимата, които съдът остави в ареста са извършвали измамите от територията на Румъния с местни сим карти, голяма част от които са открити у тях при задържането им. След арестите в средата на април телефонните измами рязко са намалели и за 20 дни са извършени едва 4 такива. Днес от МВР съобщиха, че в София са задържани трима мъже, които по телефона са се представяли за общински служители, които събират дарения за социални услуги.