Съдът остави в ареста 18-годишния шофьор, който блъсна вчера с автомобила си трима младежи на тротоар в Петрич. Случаят събра и хора на протест с искане за справедливо наказание.

Прокуратурата в Петрич повдигна две обвинения на шофьора. Те са за причиняване на средна и тежка телесна повреда на младежи на 15 и 17 години.

Георги Иванов, Районна прокуратура Петрич: Извършили сме изключително много процесуални действия, позволяват ни на този етап, събрани са достатъчно доказателства, за да обосновем вината на извършителя на деянието.

Въпреки че 18-годишният водач остава в ареста, тази вечер десетки жители на Петрич излязоха на протест и настояха за справедливо разследване на причините за катастрофата.

За да се срещне с протестиращите дойде и кметът на Община Петрич Димитър Бръчков.

Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич: За мен наистина обществото трябва да потърси вина в себе си. Сигналът на младите хора към обществото е най-правилен.

Състоянието на двете най-тежко пострадали деца към момента е стабилно, казаха от болницата в Петрич.

18-годишен шофьор помете трима младежи в центъра на Петрич

18-годишен шофьор помете трима младежи в центъра на Петрич

Кола помете трима младежи на тротоар на една от централните улици в Петрич. Момче на 17 г. и момиче на 15 г. са приети в болницата в града в тежко със...