НОВИНИ

Шведът, който нападна камериерка в Слънчев бряг, остава в ареста

Бургаският окръжен съд не уважи искането на защитата за освобождаване на шведа Ралф Сундберг и го остави в ареста. Той беше задържан на 3 юни, след като без причина ритна в лицето камериерка в Слънчев бряг. Очаква се Районната прокуратура в Несебър още утре да внесе материалите по делото в съда.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:33, 15.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

От прокуратурата съобщиха, че 53-годишният Ралф Сундберг е бил вменяем и е осъзнавал какво прави.

Красимира Кателиева - окръжен прокурор: "Обвиняемият няма психични заболявания, бил е в състояние на алкохолно опиянение по време на извършване на деянието и най-важното, че е могъл да разбира свойството и значението на извършваното и да ръководи постъпките си. Няма пречка да носи наказателна отговорност".

Пред журналисти шведският гражданин отново заяви, че няма никакъв спомен от инцидента. Призна, че е пил вино, бира и уиски, но отрича да е алкохолик.

Ралф Сундберг: "Не пия редовно. Работя по 5 дни в седмицата. Аз не съм алкохолик и не харесвам да ритам хора. Наказанието за подобно престъпление в Швеция най-вероятно е просто глоба. Готов съм да платя на жертвата за нанесените щети. Не знам от какво се нуждае тя, но на драго сърце бих ѝ платил. Най-малкото защото не съм дошъл в България, за да правя такива неща. Съжалявам!"

В съда шведът заяви, че с брат си разполагат с 30 000 лева и е готов да плати обезщетение. Делото по обвинението на Ралф Сундберг за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди ще се гледа в Несебър по бързата процедура, а от защитата казаха, че ще пледират наказанието да бъда глоба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Можеше ли да бъде спасен младежът, скочил от жилищен блок в Шумен?
Можеше ли да бъде спасен младежът, скочил от жилищен блок в Шумен?
Парламентът охвърли предложението за въвеждане на мажоритарен вот
Парламентът охвърли предложението за въвеждане на мажоритарен вот