Шуменският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града и остави в ареста с мярка „Задържане под стража“ инспектора от Агенцията по безопасност на храните (БАБХ), отглеждал марихуана с цел разпространение. Красен К., който е ветеринарен лекар, до момента беше задържан за срок до 72 часа.

Шумен

© БТА

32-годишният мъж бил спрян за проверка от полицейски служители по сигнал. След тестване с техническо средство се оказва, че той управлява автомобил след употреба на наркотици. При претърсване в дома му в кв. "Дивдядово" са намерени в процес за сушене 80 кг стебла и листа марихуана и суха маса канабис.

В гориста и трудно достъпна местност край преславско село следово куче е открило плантация с марихуана, като височината на дърветата – специален холандски сорт, достигала до 4 м. Мъжът е признал, че сам е засял и отглеждал конопа, а технологията е намерил в сайт. Пред разследващите Красен К. заявил, че отглежда марихуана за лична употреба.

След привличането му като обвиняем той е подал молба да напусне Агенцията по безопасност на храните.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Конфискуваха 380 кг. марихуана, отглеждана от инспектор на БАБХ-Шумен

Конфискуваха 380 кг. марихуана, отглеждана от инспектор на БАБХ-Шумен

Конфискуваха 380 килограма марихуана от инспектор от областната дирекция по безопасност на храните в Шумен. Той е задържан, повдигнати са му обвинения...