Софийският градски съд остави в ареста тримата младежи, които преди няколко дни раниха тежко две момчета в столицата. Те са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат доживотен затвор без право на замяна.

В съдебната зала стана ясно, че най-голяма жестокост е проявил 14-годишният Алекс Соколов. Според прокуратурата той многократно е нанасял ритници в лицето на 17-годишния Атанас Велинов, който оцеля като по чудо.

При нападението младежите са използвали две брадви. В залата стана ясно, че по делото са разпитани десетки свидетели. Според защитата обаче събраните доказателства не са достатъчни, а на кадрите от записите на охранителните камери в района не се виждат ясно лицата на участниците в побоя.

Божидар Соколов, баща на подсъдимия Алекс Соколов: Искам да кажа, че никой не го бият, без да го провокират. Мен защо никой не ме бие.

БНТ: С какво го е провокирал?

Божидар Соколов, баща на подсъдимия Алекс Соколов: Да кажем, че е споменал майка му. Брадва синът ми не е използвал, нито е намерена брадва. Аз знам, че брадвата е само една. Движи се в такава компания и гледа да подражава на някой.

БНТ: С какво го е провокирал?

Божидар Соколов: Притеснявам и какво, да спра да ходя на работа. Надявам се това да му послужи за урок.