Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста Северин Красимиров, обвинен в убийството на русенската водеща Виктория Маринова. Магистратите прецениха, че има реална опасност задържаният да се укрие, тъй като е избягал в Германия веднага след престъплението. Мярката му може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Северин влезе в съда в 10:30 и въпреки съвета на служебния му защитник да не говори пред медиите, той заяви,че съжалява за постъпката си и дори накрая се разплака. Обясни и своята версия как се е стигнало до тежкото престъпление.

Северин Красимиров: Да, виновен съм, много съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил.
Помниш ли нещо от тая нощ, много ли беше изпил, дрога ли взе?
- Да.
Каква? - "Кристал".
А след това спомняш ли си какво стана?
- Не знам, не помня.
Как стигна до крайбрежната алея?
- Пеша. И от там тя мина покрай мене. Не знам какво стана.
Изнасили ли я?
- Не, не знам. Не мога да си спомня. Помня, като минавам тъй или тя ме удали, или аз я ударих без да искам. Аз й казах: Оглеждай се. Нещо тъй съм казал. И тя каза, не помня хубаво, аз отидих там, ударих й един шамар. Падна тя. После аз исках да си продължа напред на пътя. Тя ме хвана за косата.
Какво наказание мислиш, че трябва да получиш?
- Каквото ми дадат.
Ако ти дадат доживотен затвор?
- Ще го лежа.


© БТА

Двамата прокурори Кремена Кулицова и Георги Георгиев са категорични, че има опасност Северин да извърши ново престъпление или да се укрие, затова настояха той да остане за постоянно в ареста.

Според прокуратурата, в деня на престъплението той е разказал на жена си и на леля си, че е изнасилил непозната жена. В залата стана ясно, че при нападението е нанесъл 7 удара по лицето и тялото на Виктория. Свидетелските показания на двете жени и на други две, които са видели Северин да бяга от местопрестъплението, са дадени пред съдия. В съда и служебният защитник, и прокурорите настояха Красимиров да не бъде пускан на свобода. По думите на адвоката, за обвиняемия е опасно да не бъде в ареста.

Иван Дойнов, служебен защитник на Северин Красимиров: Случиха се някои събития в Русе, има опасност да се активизират всякакви, няма да ги коментирам точно какви групи от граждани.

Окръжният прокурор Георги Георгиев заяви, че на този етап версията за грабеж не се потвърждава. Още повече, че Северин разказал, че е заровил телефона на жертвата, за да затрудни установяването на самоличността ѝ.

Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе: Специално го разпитахме и за версията за поръчителство или за такива действия, свързани с работата на пострадалата. Той заяви, че нито я познава, нито я е виждал дори по телевизията, нито е зрител на телевизията, в която тя е работила.

Обвиненият за убийството на Виктория Маринова засега остава в ареста в Русе.

© БТА
Виновен съм, съжалявам, заяви обвиненият за убийството в Русе Северин Красимиров

Виновен съм, съжалявам, заяви обвиненият за убийството в Русе Северин Красимиров

Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам. Това каза Северин Красимиров преди началото на заседанието пред журналисти, на което трябва да...