Съдът отказа да освободи предсрочно от затвора бившия шеф на Столичната топлофикация Валентин Димитров. Той излежава присъда от 3 години за безстопанственост, от която са нанесени щети за близо 400 хиляди лева.

Съдът посочи, че е изпълнена формалната предпоставка - да е изтърпяно повече от половината от наказанието. Въпреки това, не са налице категорични доказателства, че присъдата е изпълнила целите си. А отчетената положитена промяна на осъдения е само началото на неговото поправяне.

В тази посока бяха становищата на затворническата администрация и на прокуратурата. Бившият шеф на „Топлофикация-София“ каза на Съда, че моли за милост, ако не за справедливост, каквато не очаквал, понеже бил жертва на обществения и медиен натиск. Като доказателства в своя полза Димитров посочи участие в спортни и образователни курсове в затвора. И дори първа награда за най-добра великденска картичка.

Съдът разглежда искането за предсрочно освобождаване на Вальо Топлото

Съдът разглежда искането за предсрочно освобождаване на Вальо Топлото

Софийският градски съд ще разгледа искането на бившия директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров за предсрочното му освобождаване от затвора...