Пред финал е разследването на убийството на 5-годишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар край Пасарел. Прокуратурата изчаква само отговор на три съдебни поръчки от Русия, преди да изготви обвинителен акт.

На днешното заседание съдът отказа да пусне от ареста обвинения за убийството Герман Костин. Съдът прецени, че макар и косвени, доказателствата категорично сочат към 50-годишния руснак. Негово ДНК-а беше намерено по кърпата, с която е било увито тялото.

Справка от мобилните клетки пък показва, че Костин е бил в района, където беше намерено момченцето. Пред съда руснакът за пореден път отрече да има нещо общо с убийството и каза, че ако го държат вече 7 месеца в ареста, за да го притискат, нямало да се поддаде. Руснакът е бил бизнес партньор на майката на Никита, която също беше открита мъртва край Приморско.

Росалина Михайлова - прокурор: Основно трябва да се разпита бащата Вадим Плотников на пострадалото дете, защото той също е с качество на пострадал и трябва да бъде запознат с правата му в това производство.
БНТ: Стана ясно, че са само косвени доказателствата, те ще са достатъчни ли в съдебната фаза?
Росалина Михайлова - прокурор: Не мога да прогнозирам, но както чухте съдът коментира, че обоснованото предположение относно авторството е налице и не е разколебано. Ние няма как да избираме какви доказателсва да събираме. Предприети са абсолютно адекватни мерки и всичко възможно към настоящия момент, мога да ви гарантирам, че е събрано и е свършено.