НОВИНИ

Съдът отказа да пусне от ареста Герман Костин

Пред финал е разследването на убийството на 5-годишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар край Пасарел. Прокуратурата изчаква само отговор на три съдебни поръчки от Русия, преди да изготви обвинителен акт.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:49, 23.12.2015
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На днешното заседание съдът отказа да пусне от ареста обвинения за убийството Герман Костин. Съдът прецени, че макар и косвени, доказателствата категорично сочат към 50-годишния руснак. Негово ДНК-а беше намерено по кърпата, с която е било увито тялото.

Справка от мобилните клетки пък показва, че Костин е бил в района, където беше намерено момченцето. Пред съда руснакът за пореден път отрече да има нещо общо с убийството и каза, че ако го държат вече 7 месеца в ареста, за да го притискат, нямало да се поддаде. Руснакът е бил бизнес партньор на майката на Никита, която също беше открита мъртва край Приморско.

Росалина Михайлова - прокурор: Основно трябва да се разпита бащата Вадим Плотников на пострадалото дете, защото той също е с качество на пострадал и трябва да бъде запознат с правата му в това производство.
БНТ: Стана ясно, че са само косвени доказателствата, те ще са достатъчни ли в съдебната фаза?
Росалина Михайлова - прокурор: Не мога да прогнозирам, но както чухте съдът коментира, че обоснованото предположение относно авторството е налице и не е разколебано. Ние няма как да избираме какви доказателсва да събираме. Предприети са абсолютно адекватни мерки и всичко възможно към настоящия момент, мога да ви гарантирам, че е събрано и е свършено.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформа във френската конституция
Реформа във френската конституция
46 млн. лева за общините
46 млн. лева за общините