НОВИНИ

Съдът отхвърли иска на БНР срещу "Музикаутор"

Продължава спорът между Българското национално радио и "Музикаутор". От музикалното сдружение днес обявиха, че съдът е отхвърлил искането на БНР да отпадне нотариалната забрана за излъчване на музика от репертоара на "Музикаутор". Изпълнителният директор на сдружението Иван Димитров изрази учудване, че от БНР не са информирали аудиторията си за това решение на Софийския градски съд.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:48, 27.01.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
съдът отхвърли иска бнр музикаутор

От началото на тази година от "Музикаутор" са сезирали Съвета за електронни медии със 108 писма за музика, звучала в националния ефир без уредени права.

Иван Димитров - изп. директор на "Музикаутор": От една страна, ръководството на радиото анонсира обстоятелството, че музиката, която ще се пуска до уреждане на отношенията с "Музикаутор", ще бъде изчистена, от друга страна обаче, това не се случва. И ние вчера получихме сигнал от регулатора, че са предприети съответни административни действия.

В централата на "Музикаутор" бяха дошли известни изпълнители да подкрепят сдружението.

Виктория Терзийска - вокал на група "Мастило", автор на текстове: Много ми се иска и българското общество да разбере, че нашият труд заслужава правилно възнаграждение и че всъщност ние сме най-голямата жертва на тази ситуация. Едновременно "Музикаутор" защитава нашите права, от друга страна, пък българското радио не излъчва в момента нашата музика и от това може би най-много страда българският слушател.

178 български автори на музика са се подписали досега под обща декларация в подкрепа на "Музикаутор" в спора им с БНР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алфа Рисърч“: При избори днес ГЕРБ печели с 32.6%, а БСП с 28.8 на сто
"Алфа Рисърч“: При избори днес ГЕРБ печели с 32.6%, а БСП с 28.8 на сто
Лекари и медицински сестри търсят в онкологичната болница в Благоевград
Лекари и медицински сестри търсят в онкологичната болница в Благоевград