НОВИНИ

Съдът отхвърли искове на роднини на един от загиналите в Горни Лом

Административният съд във Видин отхвърли искове за близо 1 милион лева, предявени от роднини на един от загиналите при инцидента в завода за боеприпаси в Горни Лом през октомври 2014 година. Експлозията отне живота на 15 души, а двама бяха ранени.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
21:46, 15.02.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
съдът отхвърли искове роднини един загиналите горни лом

Обезщетения от по 350 хиляди лева за неимуществени вреди са поискали трима наследници на Петър Попов от град Монтана, жертва на взрива. Исковете са заради неправомерни бездействия и действия на Министерския съвет, Министерство на икономиката и Министерство на вътрешните работи.

Според роднините на загиналия, в завода в Горни Лом на са извършвани дейности, превишаващи многократно възможностите на предприятието и извън разрешените норми. Твърдят, че това е ставало със знанието на държавата и без нейната намеса. Сочи се, че дружеството, собственик на завода, не е разполагало с необходимите разрешителни за съхранение и утилизация на противопехотни мини.

В хода на делото, е установено, че дружеството разполага с всички разрешителни, лицензи и документи, които се изискват, съобщиха от Административния съд във Видин и отхвърлиха исковете като неоснователни. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа между бус и малък автобус край Дебелец
Тежка катастрофа между бус и малък автобус край Дебелец
Деца помагат на свои съученици
Деца помагат на свои съученици