НОВИНИ

Съдът отложи за януари делото за взрива в Горни Лом

Окръжният съд във Видин отложи за 20 януари делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом. Инцидентът на 1-ви октомври 2014 година отне живота на 15 души.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
16:26, 13.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Обвиняеми по наказателното дело са четирима, сред които и собственикът на завода. На насроченото за днес заседание страните не се споразумяха за съкратено съдебно производство. За следващото заседание ще бъдат призовани вещите лица и свидетелите.

В съдебната зала се явиха четиримата обвиняеми и защитата им. Собственикът на завода Валери Митков и Палма Иванова, инспектор по безопасност на труда, са привлечени под отговорност за смъртта на 15 души.

Подсъдими за престъпления по служба са Божидар Василев, бивш началник на отдел „Контрол върху общоопасните средства“ в МВР и Ивелина Бахчеванова, която е била директор по контролираната търговия и сигурността в икономическото министерство. Заради държавна тайна в материалите по досъдебното производство делото се гледа при закрити врата.

Владимир Стоянов - съдия: Това, което стана - страните не са съгласни на съкратено съдебно следствие. Продължаваме по общия ред.

В залата не бяха допуснати и близки на загиналите.

Димитър Димитров, баща на загинал: След две години, два месеца и 12 дена делото тръгва при закрити врати. Значи не се иска да се разгласява, да се чуе и да се знае истината.

За експлозията в завода за боеприпаси в Горни Лом ще бъдат разпитани над 200 свидетели и 50 вещи лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 обучения за реакция при бедстия са проведени в област Благоевград за месец
10 обучения за реакция при бедстия са проведени в област Благоевград за месец
УНИЦЕФ алармира за блокирани деца в обстрелвана сграда в Алепо
УНИЦЕФ алармира за блокирани деца в обстрелвана сграда в Алепо