НОВИНИ

Съдът отстрани от длъжност частен съдебен изпълнител от Шумен

Апелативният съд във Варна уважи протест на Окръжната прокуратура в Шумен и отстрани от длъжност частния съдебен изпълнител /ЧСИ/ Асен Тонев, обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщиха от пресслужбата на съда.

съдът отстрани длъжност частен съдебен изпълнител шумен
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 28.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Втората съдебна инстанция отмени определение на Окръжния съд в Шумен от 15 март, с което това искане е било оставено без уважение. От пресслужбата припомнят, че от края на ноември миналата година Тонев е привлечен като обвиняем за присвояване в особено големи размери. Разследването срещу 47-годишния частен съдебен изпълнител е установило, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди.

От съда припомнят, че частният съдебен изпълнител вече е изтърпял наказание "отстраняване от длъжност за 1 година", наложено му от Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители. За този период от време архивът на Тонев е бил предаден на друг ЧСИ. Срокът на наказанието му е изтекъл на 12 януари 2017 г., а месец по-късно със заповед на министъра на правосъдието Асен Тонев е бил възстановен на длъжност ЧСИ.
Определението на Апелативния съд във Варна за отстраняването на Асен Тонев от длъжността частен съдебен изпълнител не подлежи на обжалване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва обработката срещу кърлежи, бълхи и комари в община Русе
Започва обработката срещу кърлежи, бълхи и комари в община Русе
Ще успее ли Европа да преодолее разединението си?
Ще успее ли Европа да преодолее разединението си?