НОВИНИ

Съдът постанови арест за първите петима, задържани за хулиганство в РПЦ-Харманли

Състав на Харманлийския районен съд постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима от задържаните след бунта в РПЦ - Харманли миналия четвъртък. Джамил Шинурай, Забиуллах Торхай, Забиуллах Хотак, Идрис Бабакархел и Календар Уафа няма да бъдат на свобода до процеса срещу тях, ако не обжалват и второинстанционен съд не определи друго.

bnt avatar logo
от БТА
15:25, 28.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
съдът постанови арест първите петима задържани хулиганство рпц харманли

Те са обвинени в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост придружено от съпротива на органите на власт. Цинизмът, дързостта и неуважението към обществото в действията им са съпътстващите решението мотиви на определението на съда, обясни съдия Минка Китова.Та кредитира мотивите на прокуратурата, че обвиняемите могат да се укрият и да извършат и друго престъпление.

Според защитниците на подсъдимите, те не са участвали в бунта с изключение на един от тях, който бил принуден и изведен насила от спалните помещения, за да се присъедини към безредиците.

В 14,45 часа започна делото срещу втората група от петима мигранти, участвали в бунта в лагера в четвъртък. От всички 18 само Али Реза Худайдат е ирански гражданин, всички останали са афганистанци. Един от тях, Абдул Малек Ахмадзай, има влязла в сила 6-месечна условна присъда от Свиленградския районен съд за нелегално преминаване на границата ни от Турция.

Двамата са във втората изправена пред магистратите група подсъдими заедно с Ахмад Сабухел, Ашихуллах Бабрак и Насурллах Бабахел.

На всички днешни подсъдими районната прокуратура в Харманли ще повдигне и обвинения за унищожаване на държавно имущество и за телесни повреди след изготвянето на съдебни експертизи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медици са категорични, че 3-годишният Христо системно е бил малтретиран
Медици са категорични, че 3-годишният Христо системно е бил малтретиран
Северна Корея обяви тридневен траур след смъртта на Фидел Кастро
Северна Корея обяви тридневен траур след смъртта на Фидел Кастро