НОВИНИ

Съдът потвърди арестите по три шумни случая от последните седмици

Арести потвърди съдът по три шумни случая от последните седмици - за простреляния ученик в столичния квартал Княжево, побоя на Околовръстното шосе и мнимите прокурори.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:45, 08.03.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Да ти донеса нож, да ти е по-лесно да ме убиеш? С ръце ще ми е по-интересно! Репликите си разменят в чата деветокласникът Ивайло Гаджов и простреляният от него Даниел Чавдаров. Показа ги бащата на Ивайло, който смята, че момчетата не са взимали насериозно това, което се е случило по-късно. Втори съдебен състав прецени, че е налице изключителен случай, който допуска непълнолетен да остане в ареста, защото Гаджов е действал планирано и осъзнато.


Заради изключителна дързост и цинизъм, и безразличие към чуждите права - съдът остави в ареста обвиняемите за побоя на Околовръстното. Магистратите приеха, че доказателствата са достатъчни и взеха предвид, че двама от задържаните са осъждани. Защитата заяви, че те са били провокирани и се оплака от медийния шум по случая.

Марияна Тодорова - адвокат: "Имаше много други случаи, които не се отразиха по същия начин - във Варна, в Сандански, имаше пострадал 60-годишен човек. Мисля, че това е отклоняване на вниманието на обществото от проблемите в съдебната система".
;

Тодорова отрече Близнаков да е издирван от Украйна за участие в проруски батальон. Обясни, че е бил за 2 месеца в Донецката република, но като инструктор по ръчен бой.


Един от мнимите прокурори остава за постоянно в ареста, съучастниците му - под домашен арест. Измамниците бяха задържани при акция пред столичен мол, след като поискали 70 000 лв от сириец - и му обещали съдействие по дело. Съдът се мотивира, че извършеното засяга доверието в институциите, които трябва да се борят с престъпността. В схемата е събрана информация за действащи магистрати и е злоупотребено с техните имена и подписи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На върха, въпреки инвалидната количка
На върха, въпреки инвалидната количка
Допълнителни средства за читалищата в община Панагюрище
Допълнителни средства за читалищата в община Панагюрище