Хотелиерският наследник Вълчо Арабаджиев ще бъде освободен срещу гаранция от половин милион лева. Това реши реши Апелативният специализиран съд, съобщава БГНЕС.

© БГНЕС

Преди време Специализираният съд измени мярката на Вълчо Арабаджиев от задържане под стража в домашен арест. Апелативният спецсъд обаче прецени, че адекватната мярка за него е парична гаранция.

Прокурор Пламен Марков съобщи, че Арабаджев може да бъде освободен след внасяне на гаранцията.

Той беше задържан в края на август като част от организирана престъпна група на родителите му за данъчни престъпления и пране на пари.

Родителите му Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Испания на 7 март по искане на България.

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Спецсъдът остави окончателно в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецсъдът остави окончателно в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо. Той е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръково...