Повече от пет часа вече заседава Районният съд в Пловдив за мерките за неотклонение след спецакцията, при която бяха разкрити пет фабрики за нелегални цигари. Задържани са 19 души, сред тях и собствениците на разбитите цехове в Горна Оряховица, Тутракан, Дупница, пазарджишкото село Калугерово и село Ясен, Плевенско.

Пловдив

След акцията в нощта на 23-и август общо 23 лица бяха привлечени като обвиняеми, 4 от тях все още се издирват. Повечето от доведените под конвой в съдебната зала днес 19 души са били работници, шофьори или готвачи в изключително модерно оборудваните фабрики.

Всички обвиняеми ще отговарят за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол, като най-вероятно ще се стигне до привличане към наказателна отговорност за организирана престъпна група, коментираха от Прокуратурата.

Петте нелегални фабрики са произвеждали общо 500 000 кутии цигари дневно. До разкриването на схемата се стигна след близо две години разследване за пране на пари от двама пловдивчани, чиито доходи не съответстват на приходите им.

Очаква се около полунощ съдът да реши колко от задържаните ще останат за постоянно в ареста.

Четири фабрики за безакцизни цигари разкриха прокуратурата и полицията в Пловдив

Четири фабрики за безакцизни цигари разкриха прокуратурата и полицията в Пловдив

Четири свръхмодерни фабрики за незаконно производство на цигари в Дупница, Тутракан и Горна Оряховица разкри полицията в Пловдив под наблюдението на о...