НОВИНИ

Спедсъдът остави в ареста шестима от задържаните в Русе

6 от задържаните за участие в организирана престъпна група в Русе остават в ареста. Специализираният съд се произнесе с решение за ареста на 8-те задържани при акцията на МВР в Русе от вчера.

Мария Чернева
от Мария Чернева
22:44, 15.10.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На съпругата на единия от обвиняемите е наложена парична гаранция, а мъж прекарал инфаркт остава под домашен арест. За организатор на престъпната група за отвличане и изнудване прокуратурата посочи Илия Стоилов, брат на депутат от БСП, в ареста остава и сина на началника на КАТ-Русе.

Съдът прие че има обосновани предположения за извършено престъпление, както и реална опасност от повторно извършване на престъпление. Прокурорът по делото обясни че обвиненията се базират на четири случая на изнудване.

Калин Близнаков - прокурор: Характерното е, че всичките изнудвания е, че тези лица, които са изнудвани, са били служители на заложната къща, както и на едно от увеселителните заведения, чийто собственик е бил ръководителя на организираната престъпна група. Това са бивши служители, които са били наети на трудови договори. Те са били изнудвани чрез заплахи, побои.

БНТ: Каква е ролята на Емануил Манов в групата?

Калин Близнаков - прокурор: Той е участник в групата. Изпълнявал е най-общо казано нарежданията на ръководителя на групата Илия Стоилов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили
​Отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили
Филм от САЩ спечели наградата на фестивала на червенокръстките филми
Филм от САЩ спечели наградата на фестивала на червенокръстките филми