Осем месеца условна присъда с две години изпитателен срок даде асеновградският съд на 17-годишния ученик, който нападна и преби с кол учител от гимназията в Садово. Процесът се гледа по съкратената процедура, тъй като Атанас Георгиев призна вината си.

Асеновград Садово

Съдът призна Атанас Георгиев за виновен и по двете обвинения - нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Ученикът дойде с белезници в съдебната зала и каза, че съжалява за случилото и ще се извини на своя преподавател. Той призна всички факти по делото и изтъкна, че иска да продължи своето образование.

В съдебната зала бяха представени и веществени доказателства - дървеният клон, с който е бил нанесен ударът. Видеозаписите от охранителните камери в училището не беше много ясни, а само реакцията на учителя. Тъй като е непълнолетен, той има особен режим за настаняване. Прокурорът поиска наказанието да бъде 8 месеца настаняване в интернат. Защитникът му заяви, че интернатът е лоша школа и поиска той да бъде под надзор на възпитател.

Венелин Савов, прокурор: Характеристиката от училище показва, че е склонен да влиза в агресия с учители. От първия момент той признава вината си и мисля, че наистина съжалява.

Орлин Търновалийски, адвокат: Няма никакви криминални регистрации, разбира се, че не е осъждан, не е бил обект на възпитателни мерки от детска предагогическа стая. Всичко това е в кориците по делото и няма такива данни.

Съдът промени и мярката за неотклонение и освободи Атанас Георгиев. Прокурорът заяви, че ще обяви дали ще обжалва присъдата, след като се запознае с мотивите.

Задържаха 17-годишен за побой над учител в Садово

Задържаха 17-годишен за побой над учител в Садово

Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа 17-годишния А.Г. за хулиганство и нанасяне на лека телесна пов...