НОВИНИ

Съдът в Белград е разрешил екстрадицията на Цветан Василев

На 7 юни Цветан Василев е бил изслушан от Апелативния съд на Сърбия в Белград по жалбата му срещу решението за екстрадиция, взето от Висшия съд на сръбската столица, научи "По света и у нас".

съдът белград разрешил екстрадицията цветан василев
bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 09.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Висшият съдът в Белград е разрешил екстрадицията на бизнесмена Цветан Василев, научи "По света и у нас" от свои източници. По-късно Апелативният съд на Белград е отменил решението и отново е върнал делото на първата инстанция заради пропуски.

Мажоритарният собственик на КТБ е обвинен задочно за присвояването на 206 млн. лева от банката. Той се предаде на сръбските власти през септември 2014-а.

По повод искането на Василев за политическо убежище и сръбско гражданство, според нашите източници, магистратите в Белград са заявили, че няма да взимат отношение по политическите аспекти на случая. Искането на българската прокуратура за предаването на Василев се гледа за втори път от Висшия съд в Белград.

Преди година отново беше разрешена екстрадиция. След обжалване обаче Апелативният съд отмени решението. През юли изтича 2-годишният срок за разследването КТБ и вероятно процесът срещу банкера ще започне задочно, заради забавянето на процедурата по екстрадиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на АПИ Лазар Лазаров: Информацията за договорите на Агромах не е вярна
Шефът на АПИ Лазар Лазаров: Информацията за договорите на "Агромах" не е вярна
В Асеновград оспорват такса „тротоарно право“
В Асеновград оспорват такса „тротоарно право“