НОВИНИ

Съдът в Ихтиман остави в ареста само един от обвинените за побой над полицаи

Това е 23-годишният Мюлер Дунавски. Той беше задържан във вторник, заедно с баща си Васил Раденков, заради нанесени удари на двама служители на реда от града.

съдът ихтиман остави ареста един обвинените побой полицаи
bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 09.02.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Днес бащата беше освободен. Мотивите за това са, че показанията на битите полицаи се разминават. Синът му остава с мярка "задържане под стража", защото може да забави хода на разследването и има реална опасност да се укрие. Делото ще се гледа на 19 февруари в Софийския окръжен съд.

Мюлер Дунавски и баща му Васил Раденков са обвинени за нанасяне на удари на полицейски служители и възпрепятстване на полицейската работа. Ако бъдат признати за виновни, ги заплашва лишаване от свобода до 5 г. Засега само синът остава в ареста. Адвокатът му Димитър Марковски е недоволен от решението на съда и той и клиента му ще обжалват.

Димитър Марковски, адвокат на Мюлер Дунавски: Смятам, че можеше да му бъде определена по -лека мярка за неотклонение от задържане под стража, още повече, че той е младо момче неосъждано, с доста прилична репутация, с положение в града, което не го поставя в списъка на криминално проявените лица и хора, които са склонни да вършат престъпления.

Роднините на оставения в ареста Мюлер също не скриха разочарованието от оставянето му в ареста.

Ние сме цигани и знаем, че нямаме в тая държава права, разбирате, ли?

От Районната прокуратура в Елин Пелин смятат, че съдът е трябвало да остави в ареста и вторият обвиняем. Наблюдаващият прокурор по делото ще внесе протест.

Мария Стоянова, административен ръководител на районната прокуратура Елин Пелин: Следва да се отчете обществената опасност на извършеното деяние, повдигнатото обвинение е работно, в хода на досъдебното производство предстои неговото прецизиране.

Междувременно стана ясно, че причината за смъртта на възрастният мъж, който почина вчера по време на акцията на Жандармерията в ромската махала на Ихтиман, е инфаркт. Това е заключението от съдебно-медицинската експертиза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​С 13% са намелели фалшивите сигнали на телефон 112
​С 13% са намелели фалшивите сигнали на телефон 112
Кметът на Скопие посети Атина
Кметът на Скопие посети Атина