НОВИНИ

Съдът в Хасково остави в ареста френския гражданин, заподозрян в тероризъм

Окръжният съд в Хасково остави в ареста френския гражданин Клемент Мишел. Той бе обявен за международно издирване от френските власти с Европейска заповед за арест за дейност, свързана с тероризъм.

съдът хасково остави ареста френския гражданин заподозрян тероризъм
bnt avatar logo
от БНТ
19:41, 30.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

18-годишният Клемент Мишел беше арестуван на 28-ми септември на Граничния пункт "Капитан Андреево" при опит да премине в Турция. Според европейската заповед той редовно е посещавал интернет сайтове с материали с терористични актове. Поставен е под наблюдение от френските служби и е бил задължен всеки ден да се явява пред тях. Французинът не е изпълнил това и на 23 септември срещу него е започнало наказателно преследване. Клемент заяви пред съда, че не е терорист и иска да бъде свободен. Очаква се мярката му за екстрадиция да бъде гледана следващата седмица.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Той самият според европейската заповед е признал между 5 юни и 2 септември редовно е посещавал сайтове за информация, излъчващи съобщения, снимки или материали подтикващи към терористични актове. Признава, че е гледал много видеозаписи, свързани с ,,Ислямска държава" . Чувствал се е мюсюлманин. Признал е, че някои от тези видеозаписи представлявали умъртвяване чрез разстрел или обезглавяване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пристигнаха първите ветроходи от регатата „Тол Шипс“
Пристигнаха първите ветроходи от регатата „Тол Шипс“
Парламентът забрани носенето на бурки на публични места
Парламентът забрани носенето на бурки на публични места