НОВИНИ

Съдът запорира имущество на семейство Баневи

Съдът запорира имущество на фамилия Баневи като обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за 141 820 225,19 лв. във връзка с обвинения на Специализираната прокуратура, съобщиха от ведомството.

съдът запорира имущество семейство баневи
bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 26.11.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева.

Съдът наложи запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания.

За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 5,4 степен разтърси Босна и Херцеговина
Земетресение от 5,4 степен разтърси Босна и Херцеговина
Делото срещу Миню Стайков тръгва по същество през януари
Делото срещу Миню Стайков тръгва по същество през януари