НОВИНИ

​СДВР и "Пътна полиция" са в пълна мобилизация за залавянето на двамата бегълци

Извънредно заседание на Столичния общински съвет на тема сигурност. СДВР и "Пътна полиция" са в пълна мобилизация за издирването на двамата избягали. По думите на директора на Столичната дирекция ст. комисар Ивайло Иванов, служителите на реда извършват разпити и проверки на сигнали "денонощно". В същото време от общината отчетоха спад на престъпленията в София и разширяване на видео наблюдението.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
15:45, 05.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Освен че регулират предпразничния трафик, патрулите на "Пътна полиция" проверяват всички изходи на столицата за двамата бегълци. Засилените мерки за сигурност обаче нямало да бавят движението.

Комисар Тенчо Тенев, нач. на Отдел "Пътна полиция" към СДВР: Колегите са наясно, имат информация за избягалите, имат снимков материал и при един кратък преглед на автомобила и могат да забележат дали има съмнителни лица, или не.

Според шефа на СДВР вероятността двамата вече да са напуснали страната е теоретична.

Ст. ком. Ивайло Иванов, Директор на СДВР: Те са обявени за международно издирване, имат европейска заповед за арест, издирват се от Интерпол. Всички наши съседи тука на континента са членове и те изпълняват тези заповеди, така че уведомени са всички партньорски служби. Така че даже и да предположим, че съществува такава вероятност - да са напуснали, те не са в безопасност.

Темата за сигурността в столицата скара кмета и общинските съветници от БСП. В своя позиция те обявиха, че стратегията за сигурност на общината не се изпълнява.

Калоян Паргов, председател на групата на БСП в СОС: Наясно ли сте, че когато стане примерно в Нови Искър някакво престъпление, полицията идва до два часа .Искаме зам.-кмет по сигурността, г-жа Фандъкова не считаме, че има нужните компетенции да съвместява тази длъжност като координация, все пак нейните силни страни са в културата и образованието.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Не сме свикнали на тема сигурност да имаме политизиране на такива сесии, несериозно беше отношението на колегите от БСП да разпространят предварително подготвена позиция за нещо, което те не са чули.

Пред общинските съветници от СДВР отчетоха, че през миналата година в София престъпленията са намалели с 4% в сравнение с 2016 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хасковският съд реши: Издирваният за тероризъм Захри ще бъде екстрадиран
Хасковският съд реши: Издирваният за тероризъм Захри ще бъде екстрадиран
Валентин Радев: Работим по 30-на сигнала за местонахождението на избягалите
Валентин Радев: Работим по 30-на сигнала за местонахождението на избягалите