Семеен скандал стои в основата на двойното убийство снощи в София, извършено от 26-годишния Викторио Александров, каза директорът на СДВР Ивайло Иванов. Той допълни, че младият охранител се разделил с майката на едногодишната си дъщеря преди няколко дни и веднага след това подал срещу нея сигнал за психически тормоз.

София

© БТА

Вчера около обяд Викторио взел такси от столичния квартал "Хаджи Димитър" и отишъл при 23-годишната жена, майка на дъщеря им. От охранителните камери на блока на ул. "Бели Дунав" се виждало как той потегля със същото такси, с което е пристигнал.

Разпитаният таксиметров шофьор, който се е обадил в полицията за инцидента часове след като се е случил, разказал как Викторио го е заплашил и, след като отвлякъл детето, поискал да го закара в покрайнините на София близо до Горни Богров, където се скрил в порутена сграда в храсти. В разговора си с таксиметровия шофьор Викторио казал, че иска да се самоубие, но детето трябвало да остане живо. От разпити на роднини, разследващите разбрали, че Викторио и убитата майка на дъщеря им живеели на семейни начала.

След убийството в кв. "Надежда": Починало е детето, простреляно от баща си

След убийството в кв. "Надежда": Починало е детето, простреляно от баща си

Почина детето, което беше простреляно от баща си снощи край Долни Богров. Момиченцето е било докарано в много тежко състояние в болница "Пирогов", но...

И преди имало момент, в който отношенията им били обтегнати. Това се случило преди година. Този път обаче младата жена се страхувала и за това през миналите почивни дни баща й оставал да спи при нея. Така до вчера, когато майка ѝ се опитала да се свърже с нея, но не успяла. А когато отишла на адреса в "Надежда" никой не ѝ отворил.

След като извикала ключар тя намерила тялото на дъщеря си с две прострелни рани. Никой от съседите не бил чул нищо. Разследващите установили, че пистолетът, който ползвал Викторио, е негова лична собственост, при това законно притежаван. А когато отишли в покрайнините на София само чули изстрели и по тях се ориентирали къде е младият мъж.

Първоначалните огледи сочат, че 23-годишната жена е убита около обяд, а детето е простреляно в едното око около 23:30 ч. Викторио опитал да се самоубие, но не успял. Куршумът само одраскал главата му.