Първата пресконференция на СДВР в НДК беше за мерките за сигурност, които ще бъдат осигурени от Столична община по време на Председателството. От СДВР посочиха, че цялата сигурност на София ще бъде под мотото на гъвкавостта. Оттам казаха, че са напълно готови за следващите шест месеца.

В СДВР са направили така своите план-сметки, че всичко което се случва, да може да бъде подсигурявано. Много повече трудности за столичани ще бъдат създадени от 9 протеста, които ще бъдат организирани утре и вдругиден.


Старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР: Това, което се случва като мерки за сигурност от наша страна ще бъде под мотото на гъвкавостта. Всъщност до такава степен за гъвкави предвидените мерките, че да затрудняват минимално гражданите и трафика. Специално за утрешния ден успоредно с всички делегации, които пристигат, официалното откриване в Народния театър, има заявени към момента 9 протестни мероприятия и всичките са в центъра на града, което е сериозна задача пред нас и до голяма степен тези съпътстващи мероприятия ще затруднят движението на граждани и превозни средства от самите делегации.