НОВИНИ

СДВР засилват мерките за сигурност седмица преди абитуриентските балове

Дни преди абитуриентските балове, СДВР засилва мерките за сигурност. Екипите ще бъдат ангажирани в цялата столица и ще следят за нарушения от страна на учениците най-вече на пътя. А Столична община забрани оркестрите и мощните тонколони около храм-пеметника „Св. Александър Невски".

Мина Петрова
от Мина Петрова
08:43, 20.05.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
сдвр засилват мерките сигурност седмица абитуриентските балове

В София ученици от 124 училища ще празнуват завършването си в над 30 заведения. Най-натоварен ще бъде периодът между 23-28 май. Екипите на СДВР ще бъдат разделени на 4 оперативни района.

Борислав Муеров, СДВР
"Първият оперативен район, ще бъде около Храм-паметника "Ал. Невски" и прилежащата територия, там ще бъдат екипи на "Пътна полиция" ."

Останалите оперативни райони са главните булеварди в столицата, училищата и заведенията, където ще празнуват абитуриентите. Също така, ще бъдат организирани специални екипи, които ще следят за употребата на димки и пиротехнични изделия. За регулациите на пътя, от "Пътна полиция" заявиха, че ще използват всички налични устройства за видео и аудио запис.

Росен Рапчев, "Пътна полиция"
"Миналата година имаме над 700 нарушения допуснати от абитуриенти и от водачи, които са превозвали абитуриенти. Като най-честите нарушения, това са неслагане на обезопасителен колан, неправилен превоз на пътници, управление на МПС от неправоспособни водачи, както и управление на МПС под въздействието на алкохол и не толкова често, на наркотични и упойващи вещества."

Санкциите за нарушения от страна на водачите ще достигат 50 лв, а за пътниците, които пречат на водачите - 20 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова мания в социалните мрежи- селфи след развод
Нова мания в социалните мрежи- селфи след развод
Започна националната инициатива Училище за мотобезопасност
Започна националната инициатива "Училище за мотобезопасност"