Австрийската народна партия на Себастиан Курц спечели убедително парламентарните избори в Австрия, които се проведоха вчера. Въпреки това партията няма да може да управлява самостоятелно и ще трябва да търси коалиционен партньор.

Консервативната Австрийска народна партия на бившия канцлер Себастиан Курц печели 38,4% от гласовете на предсрочните парламентарни избори в Австрия. Това показват окончателните резултати след преброяване на всички гласове, подадени в избирателните секции. Така Курц и неговата партия ще получат 73 депутатски мандата.

Социалдемократическата партия остава втора с 21 на сто от гласовете.

Бившият коалиционен партньор на Курц - крайнодясната Партия на свободата, получава 17,3% от гласовете. Крайнодесните обявиха, че остават в опозиция.

Зелените поискаха от бившия канцлер "радикална промяна", за да се коалират с неговите консерватори. Зелените, които не успяха да влязат в парламента на предишните избори увеличиха своя резултат с повече от 10% и стават четвърта политическа сила.

Себастиан Курц отново ще трябва да управлява в коалиция

Себастиан Курц отново ще трябва да управлява в коалиция

Консерваторите, начело със Себастиан Курц, печелят малко над 37 процента от гласовете - с 6 пункта повече от редовните избори преди 2 години. Въпреки...