НОВИНИ

Себастиян Курц даде гласа си на парламентарните избори

Министърът на външните работи и председател на консервативната Австрийска народна партия (АНП) Себастиян Курц гласува на предсрочните избори за Национален съвет (Долна камара на парламента). Той пусна бюлетина в бившето си училище, което се намира във виенския квартал Майдлинг, в компанията на приятелката си Сюзън Тир.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
15:13, 15.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
себастиян курц даде гласа парламентарните избори

"Аз гласувах и се надявам, че всички австрийци ще го направят. Разчитам на добър резултат, който ще доведе до промени в Австрия", заяви Курц.

Над 10 0000 избирателни секции отвориха врати тази сутрин и ще работят до 17:00 ч. местно време.

Вотът се провежда с участието на 16 партии и политически движения. За да бъде представена в Националния съвет, партията трябва да спечели повече от 4% от гласовете на гражданите.

Основната борба за мнозинство в парламента ще бъде между настоящия канцлер Кристиан Керн и неговата Социалдемократическа партия на Австрия (СДПА) и министъра на външните работи и председател на консервативната Австрийска народна партия (АНП) Себастиян Курц.

Според проучванията, по-голямата част от австрийците или 33% възнамеряват да гласуват за консерваторите и техния лидер Курц. Очаква се Керн и екипът му да спечелят около 23 на сто от подкрепата на избирателите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирландия и Великобритания в очакване на мощен ураган
Ирландия и Великобритания в очакване на мощен ураган
Скандалът с Харви Уайнстийн поднови дебата за сексуалното пристрастяване
Скандалът с Харви Уайнстийн поднови дебата за сексуалното пристрастяване