НОВИНИ

Седем души загинаха при наводнения в Перу

Седем души са загинали вчера от свлачище в северната част на Перу, където продължаващите трети месец проливни дъждове предизвикаха наводнения.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:59, 18.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
седем души загинаха наводнения перу

Жертвите били в колите си и чакали пътят да бъде разчистен, когато били пометени от свлекли се земни маси. Най-тежките наводнения в Перу от десетилетия вече взеха 62 жертви и по данни на Гражданската отбрана от декември досега са засегнали половин милион души.

Хиляди жители на столицата Лима се оказаха във воден капан, след като четири реки, които текат през града, преляха. Полицаи, пожарникари и войници се опитват да помогнат на хората да напуснат домовете си. Перуанската Служба по метеорология и хидрология предупреди, че има опасност от нови наводнения, защото валежите, усложнени от климатичното явление Ел Ниньо, продължават.

;

Въпреки тежката ситуация президентът Пабло Кучински реши да не обявява извънредно положение в цялата страна, а само в някои райони, предаде ТАСС. Властите ще дадат допълнително 1 милиард сола (306 милиона долара) за ликвидиране на последиците от стихийното бедствие и за помощ на пострадалите. Преди това правителството отпусна 1,5 милиарда сола (460 милиона долара). Проливните дъждове в Перу започнаха през декември и са предизвикани от рязкото и необичайно затопляне на водите на Тихия океан по перуанското крайбрежие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха в продажба билети за новите дестинации от Летище Пловдив
Пуснаха в продажба билети за новите дестинации от Летище Пловдив
Бихте ли слезли от жена ми... с премиера тази вечер
"Бихте ли слезли от жена ми..." с премиера тази вечер