НОВИНИ

Седми "Фасада" видео фест в Пловдив

Пловдив се превърна в сцена на видео изкуството. Седмото издание на "Фасада" видео фестивала се провежда под тепетата. Тази година участие взимат автори от 25 държави с над 70 късометражни филма. Творбите се прожектират на три места в града – на Лапидариума, на Братската могила и на сградата на кметството в район „Тракия“.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
17:40, 09.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

През дните на фестивала фасадите на сградите се превръщат в светлинни екрани, отразяващи посланията на видео творците. Подобни събития се провеждат и на други места по света.

Злателина Коларова
"Гледала съм в Канада в парламента на Отава използват като площ върху, която прожектират някаква невероятна анимация."

За първи път тази година има участници от Япония. Филмите разказват за живота, за хората, поставят се проблемите на съвременния свят. За активната си гражданската позиция голямата награда е за филм от Германия.

Емил Миразчиев – фондация „Изкуство днес“
"Могат да видят анимация – абсолютен експеримент, филми, които анализират и показват съвременни проблеми на нашето общество – много смело и активно. Затова и награденият филм е с твърда гражданска позиция."

Организаторите не крият учудването си, че на фестивала липсва филм, който да разглежда актуалната тема в Европа - бежанската вълна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областният управител на София: Няма нарушение при сделката с Царските конюшни
Областният управител на София: Няма нарушение при сделката с "Царските конюшни"
Цветя и шествия за 9-ти септември
Цветя и шествия за 9-ти септември