НОВИНИ

Седмица преди вота в САЩ - надпреварата за Белия дом се разгорещява

Седмица преди да стане ясно кой ще бъде новият президент на Съединените щати, надпреварата за Белия дом остава напрегната. От щаба на Хилари Клинтън обвиниха ФБР в прилагане на "двойни стандарти", заради възобновяване на разследването около имейлите на бившия държавен секретар. По време на митинг във Флорида, тя призова скандалът да не измества вниманието от това, което е наистина важно, а именно - изборите.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:21, 01.11.2016
Чете се за: 00:53 мин.
По света

"Няма какво да крия и ФБР да свободни да прочетат всичките ми имейли." - думи на Хилари Клинтън, по време на среща с избиратели във Флорида. Кандидатът на демократите за Белия дом отхвърли всякаква вероятност да бъде дискредитирана от разследването и подчерта, че този скандал дава възможност на избирателите да видят как се справя в кризисни ситуации.

Хилари Клинтън, кандидат-президент на демократите: Избирателите трябва да се вгледат и в двамата кандидати и да се замислят - кой и как се справя с кризите. Виждали сме как Доналд Тръмп губи самообладание дори при най-малката провокация. Когато му бъде зададен труден журналистически въпрос. Когато бъде предизвикан на дебат. Когато на негов митинг има протести. Когато срещу него бъдат използвани собствените му думи... Мислите ли, че това е човек, на когото трябва да бъде поверено ядрено оръжие?! Представете си само - той може да започне война, само защото някой е влязъл под много, много тънката му кожа.

Кандидатът на републиканците също не подмина темата за имейлите.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на републиканците: ФБР откриха нови 650 имейла. 650! Кога успяваш да напишеш толкова много писма? Какво - седиш и по цял ден пишеш ли? Нищо чудно, че в управлението на страната ни не е свършена никаква работа. Това е най-големият скандал от "Уотъргейт" насам.

Въпреки привидната увереност на Клинтън, последните социологически проучвания сочат, че опонентът ѝ Тръмп все по-сигурно стопява разликата в процентите по между им. Голяма част от избирателите обаче вече са гласували и не е ясно какъв ще бъде ефектът от скандала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мечка ожени двама московчани (ВИДЕО)
Мечка "ожени" двама московчани (ВИДЕО)
Ограничения в движението на София заради благотворителния веломаратон
Ограничения в движението на София заради благотворителния веломаратон