НОВИНИ

Стартира седмото издание на "Книги за смет" в София

Стартира седмото издание на "Книги за смет". Акцията, която осигурява хубава книга срещу килограм пластмасови опаковки, се проведе днес в София, Пловдив и Бургас. Утре тя продължава в Стара Загора и Велико Търново. Какво ново в инициативата тази година?

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:00, 11.05.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Тук всички, които участват - печелят. Предаденият килограм пластмаса отива за рециклиране, а срещу него хората си тръгват с една хартиена или две електронни книги по избор.

Тазгодишното издание на "Книги за смет" се отдалечи от центъра на столицата, но се доближи до паркингите пред верига супермаркети. Така акцията покри повече от една локация и спести - допълнителни вредни емисии от транспортиране на пластмасата на по-дълги разстояния, а и скъси времето за чакане на опашка пред пунктовете на организаторите.

Развитието на кампанията е съвсем логично - пластмасовите опаковки да се предават там, където най-много се употребяват. А любителите на околната среда и четенето получиха възможност да избират от девет нови заглавия на книги, отпечатани специално за инициативата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26-ти пореден протест на Жълтите жилетки
26-ти пореден протест на "Жълтите жилетки"
Над 2 тона хашиш беше конфискуван при операция в Италия и Испания
Над 2 тона хашиш беше конфискуван при операция в Италия и Испания