В Тунис продължават социалните протести. Недоволни от безработицата граждани на Касрин започнаха седяща стачка.

© БТА

Дипломирани граждани на Касрин започнаха седяща стачка с искане за повече работни мести и мерки за развитието на обеднелия град, близо до алжирската граница. На някои от техните плакати се чете " Гладна стачка. Имам право на работа или ще се откажа от тунизийската си гражданство, което имам само на личната си карта ".

Имад, жител на Касрин, Тунис: Единственото искане на тази седяща стачка е работа. Всички тук казват, че имат право на работа.

Протестиращите казват, че дори със защитен докторат не могат да си намерят работа.

Басман, жител на Касрин, Тунис: Тези, които са се дипломирали и тези които не са не могат да си намерят работа тук.Така че мълчаливо чакаме. Искат от нас търпение - една, две, три години, но ние нямаме нищо.

Тунизийският премиер Хабиб Есиб заяви, че разбира младите тунизийци, но отговорът на икономчиските им искания изисква време. Преди дни в Касрин имаше сблъсъци с полицията по време на демонтрации.

Заради зачестилите мародерства в много градове на територията на Тунис е в сила полицейски час. Страната е изправена и пред заплахите на ислямисти, които извършиха нападение в курорта Сус миналата година. Това се отрази на туризма в страната.