НОВИНИ

Села и квартали в Габрово са без ток заради обилния снеговалеж

Десетина села и квартали в Габрово, както и Специализираната болница по белодробни болести в града, курортният комплекс Узана, връх Шипка и Соколският манастир са без ток заради обилния снеговалеж. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:16, 17.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
села квартали габрово без ток заради обилния снеговалеж

В планината снежната покривка надхвърля 60 сантиметра, а температурата е минус 7 градуса.

Проходът Шипка се преминава при зимни условия. Пътната настилка се почиства и се опесъчава. Няма наложени допълнителни ограничения за автомобилите, освен забраната за движение на тежкотоварни камиони с тегло над 10 тона. Пътят към високопланинската туристическа местност Узана, по който има преспи и снегонавявания, е затворен.

При зимни условия са проходими пътищата от Габрово към Трявна, Дряново и Севлиево. Общинската пътна мрежа се обработва с 19 машини.

В равнинната част на Габрово снежната покривка е 40 сантиметра, обилният снеговалеж продължава. Общинското предприятие "Благоустрояване" почиства градските пътища с 20 машини.

От общинския съвет по сигурността предупреждават, че метеорологичната обстановка в общината е опасна. Според общинския екип възможни са материални щети, има опасност от наранявания, а пътувания трябва да се предприемат само по необходимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спрени са автобусите в Силистренско заради тежката пътна обстановка
Спрени са автобусите в Силистренско заради тежката пътна обстановка
Малките улички на столицата не са почистени
Малките улички на столицата не са почистени