Кметовете на селата в община Раковски се надпреварват кой пръв да вземе стария асфалт от автомагистрала „Тракия", за да си ремонтират разбитите улици. В момента се преасфалтира северното платно на аутобана край Пловдив. Някои от жителите дори си плащат директно на камионите и запълват сами дупките пред домовете си.

Раковски Белозем, Раковски Чалъкови, Раковски Шишманци, Раковски

Още преди да започне ремонтът на магистралата, строителните фирми питали кметовете дали може да складират стария асфалт на тяхна територия. Няколко села се съгласили, но в замяна поискали да го ползват за запълване на дупки.

Иван Тачев - кмет на село Белозем: Така или иначе щеше да бъде извозван някъде и това е повече разход за изпълнителите и повече бавене за самото изпълнение. Дори се радвам на това, че помагам по този начин на държавата да бъде по-бързо осъществен този ремонт.

Най-голямо количество - по 10 000 тона има за селата Белозем, Чалъкови и Шишманци. От години пътната настилка в Белозем е в много лошо състояние.

Иван Тачев - кмет на село Белозем: 68 км. пътна мрежа в Белозем - улична общинска мрежа. От тях може би едно 80% са зле.
Стоян Стоянов - жител на Белозем: Всяка година ремонт на колите и то як ремонт.
Ваня Ангелова - жител на село Белозем: Имаме зъболекарски кабинет, фризьорски салон, хранителен магазин - достъпът на клиентите ни просто ужасен.
Стоянка Пенева - жител на село Белозем: Зимата особено, ако не е с джипа няма с какво да минем. С кола изобщо не може. Тук става половин метър водата.

Очаква се запълването на дупките с фрезования асфалт да започне до дни. Макар и стар, той трябва да издържи поне две години. А хората се надяват все някога уличната мрежа да бъде напълно асфалтирана.