НОВИНИ

Село Буковлък в навечерието на изборите

Без изборни списъци пред секционните комисии се оказа населеното предимно с роми плевенско село Буковлък. Иначе изборните книжа бяха доставени по график в местното училище, където са разкрити три секции.

Николай Минков
от Николай Минков
17:15, 05.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Намиращото се само на 5 километра от Плевен, село Буковлък се слави с традиционната си висока избирателна активност. Малко преди обяд представители на Районната избирателна комисия, охранявани от полиция, доставиха изборните книжа и секционни печати в местното училище, където са разкрити трите секции.

До ранния следобед трите секции в Буковлък бяха готови да посрещнат утрешния вот. Навреме бяха доставени прозрачните урни, а в тъмните стаички бяха разлепени подробни указания как става гласуването, за да бъде зачетен вота. Проблем се оказа обаче липсата на избирателни списъци пред входа на секциите. Председателят на РИК Плевен обясни, че според новите указания това вече не било задължително.

Ярослав Димитров - Председател на РИК- Плевен: Избирателните списъци са поставени в кметството, където е най-удобно на всички хора да се запознаят къде се намират. А в училищата и съответно пред избирателните секции ще се поставят само улиците и адресите, които гласуват в съответната секция.

Опити за нерегламентирана агитация в Буковлък в деня за размисъл няма, твърдят местни жители.

Изборните секции ще отворят утре в 7, но по традиция 2500-те гласоподавате в селото се активизират в късните следобедни часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ1 в изборния ден
БНТ1 в изборния ден
Какво е новото в изборите?
Какво е новото в изборите?