НОВИНИ

Село Рогош се възстановява от снощната буря

През целия ден жителите на село Рогош разчистваха последиците от снощната ураганна буря, която изкорени дървета, отнесе покриви и нанесе сериозни материални щети. В района имаше проблеми с електрозахранването и сигнала на кабелните оператори, повредено е и уличното осветление. Бурята е унищожила голяма част от полската продукция и оранжерии, засадени със зеленчуци.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
20:20, 08.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Силен вятър, гръмотевици и порой - и така цял час, разказват хората в Рогош за природното бедствие. Всички централни улици са били наводнени. Бурята огъва дървета, вади плочки от тротоарите. След стихията постройки остават без покриви и огради.

Величка Величкова, кмет на с. Рогош: Днес целия ден чистим даже все още фадроми и камиони почистват от падналите дървета, има покриви части от покриви на къщи, които са излетели, оранжерии, продукцията на хората по полето е унищожена, трудно могат да се кажат щетите персонално за хората.

Въпреки че има няколко паднали стълба, електричеството в селото е бързо възстановено. Атанаска почиства къщата си, която е с няколко счупени прозорци след бурята. По чудо не са паднали върху преминаващи хора.

Атанаска Колева, жител на с. Рогош: Може би преди 40 години помня такова нещо. Бяхме на полето. Дъжд, вятър, всичко замъглено. Не се вижда. Не можеш да се покажеш навънка. Дори прозорците да гледаш, че падат.
Стояна Димитрова, жител на с. Рогош: Има съседи, които оранжериите им унищожи, покриви, керемидите хвърчаха. Наистина беше страшно. В съседното село, чухме, че е починал човек, то наистина имаше много гръмотевици.

И в момента хората и администрацията продължават да разчистват пораженията от бурята.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училище и детска градина ще бъдат ремонтирани за над 5 милиона лева в Силистра
Училище и детска градина ще бъдат ремонтирани за над 5 милиона лева в Силистра
Край Дамяница - най-мащабните археологически проучвания на праистория в света
Край Дамяница - най-мащабните археологически проучвания на праистория в света