НОВИНИ

СЕМ и ЦИК подписаха споразумение за предизборната кампания

Мониторинг на 40 медии ще бъде направен от Съвета за електронни медии по време на предизборната кампания - това обяви председателят на съвета Мария Стоянова. Днес СЕМ и Централната избирателна комисия подписаха традиционното си споразумение за това. С него се определят параметрите на специализираното наблюдение на СЕМ върху дейността на доставчиците на медийни услуги. Мониторингът ще обхване и провеждането на информационно-разяснителната кампания за референдума.

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 28.09.2016
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Ивелина Алексиева - председател на ЦИК: Изразявам своето убеждение, че политическите партии, коалициите, инициативните комитети и вие, доставчиците на медийни услуги, ще осигурите провеждането на предизборната кампания и на информационно-разяснителната кампания по един законосъобразен начин, отговарящ на най-високите стандарти.
Мария Стоянова - председател на СЕМ: За този мониторинг сме се готвили изключително отговорно. Тези избори за нас са голямо предизвикателство - въпреки че често в България казваме, че всяка година правим избори - те са по-различни с това, че за първи път този вот ще бъде задължителен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70 години волейбол в Разлог
70 години волейбол в Разлог
Политически реакции за новата кандидатура за шеф на ООН
Политически реакции за новата кандидатура за шеф на ООН