НОВИНИ

СЕМ: Посегателството над журналисти е посягане срещу свободата на словото

Съветът за електронни медии посреща с тревога и безпокойство новината за бруталното нападение над журналиста от Българската национална телевизия Иво Никодимов и категорично осъжда всякакви опити за посегателство върху личността и достойнството на гражданите. Това се казва в декларация, публикувана на сайта на СЕМ. Посегателството над журналисти е посягане срещу свободата на словото, са категорични от Съвета за електронни медии. СЕМ се противопоставя на всички прояви на беззаконие и употреба на престъпна сила и вярва, че институциите ще си свършат професионално работата по разследване и наказване на извършителите.Публикуваме пълния текст на декларацията:

сем посегателството журналисти посягане свободата словото
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 26.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Съветът за електронни медии посреща с тревога и безпокойство новината за бруталното нападение над журналиста от Българската национална телевизия Иво Никодимов и категорично осъжда всякакви опити за посегателство върху личността и достойнството на гражданите.

Иво Никодимов е журналист с ярко присъствие от екрана на обществената медия. Побоят и агресията срещу хора със запомняща се и активна гражданска позиция по редица актуални проблеми са прояви на примитивност и безсилие, когато аргументите не стигат, и целят всяване на страх. Подобни действия от омраза са престъпления не само срещу личността, но и срещу утвърдените ценности на демокрацията.

Посегателството над журналисти, независимо от подбудите на престъплението, е посягане срещу свободата на словото и конституционното право на информация.

СЕМ се противопоставя на всички прояви на беззаконие и употреба на престъпна сила и вярва, че институциите ще си свършат професионално работата по разследване и наказване на извършителите.

СЕМ пожелава силна воля и бързо възстановяване на Иво Никодимов и се надява в най-скоро време той отново да заеме мястото си сред екипа на националната медия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение разлюля японския остров Окинава
Силно земетресение разлюля японския остров Окинава
Иззеха близо 60 000 къса нелегални цигари на Капитан Андреево
Иззеха близо 60 000 къса нелегални цигари на "Капитан Андреево"