НОВИНИ

СЕМ ще направи наблюдение на плурализма в програмите на БНТ

Съветът за електронни медии ще направи наблюдение на плурализма в програмите на БНТ. От СЕМ са обсъдили с Управителния съвет на БНТ казуса с предаването "Денят започва с култура". Ще бъде наблюдавана цялата програма на БНТ един месец назад и един месец напред спрямо днешна дата.

сем направи наблюдение плурализма програмите бнт
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 23.01.2018 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На заседанието на Съвета за електронни медии генералният директор на БНТ и членове на екипа му представиха Тригодишна програмна стратегия на Българската национална телевизия.

Съветът обсъди с г-н Каменаров и добилата обществен отзвук декларация на журналистите от предаването „Денят започва с култура”. Генералният директор увери, че става въпрос за „комуникационен проблем” и че след проведен разговор с екипа са изяснени спорните моменти. Той подчерта, че „Денят започва с култура” е уникално предаване, което има своето място в програма БНТ1 и занапред ще бъде част от нея. Генералният директор декларира, че на журналистите в националната медия досега не са поставяни ограничения, свързани с темите и гостите, и в бъдеще това няма да се промени, което е в съответствие с разпоредбите на чл. 5, ал. 2 и чл. 11 от Закона за радиото и телевизията.

СЕМ подкрепя намеренията на генералния директор да развие БНТ като модерна съвременна обществена медия в изпълнение на неговите правомощия, се казва в позиция на Съвета за електронни медии.

Съветът за електронни медии заявява категорична позиция в защита на свободата на словото и забрана на всякаква цензура в съдържанието на доставените медийни услуги.

Регулаторът ще продължи да следи за отразяване на различните идеи и убеждения в обществото чрез плурализъм на гледните точки в предаванията на двата национални доставчика - Българската национална телевизия и Българското национално радио, допълват още от СЕМ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За и против спорната Истанбулска конвенция
"За" и "против" спорната Истанбулска конвенция
Община Пловдив предостави на полицията камерите на входовете на града
Община Пловдив предостави на полицията камерите на входовете на града