НОВИНИ

СЕМ: Висок професионализъм на медиите при отразяването на предизборната кампания

Има много малко констатирани нарушения по време на изборите. Другото важно нещо е, че не се допусна реч на омразата по време на тази кампания, каза в студиото на "Още от деня" председателят на СЕМ Мария Стоянова. Българските електронни медии са проявили висок професионализъм при отразяването на предизборната кампания за 44-тото НС - този извод като цяло се налага от представения днес доклад от мониторинга на СЕМ за работата на медиите по време на кампанията. Подчертано беше, че програмите на националните обществени доставчици са следвали принципите на безпристрастност, независимост и балансирано отношение към кандидатите. Виже какво каза председателят на СЕМ Мария Стоянова в "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 11.04.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

По думите на председателя на съвета Мария Стоянова, няма нито един сигнал за допусната враждебна реч или внушаване на нетърпимост. Българската национална телевизия получи похвала за стремежа си да работи и за хората с увреден слух и то не само по време на предизборната кампания. Стана ясно, че в БНТ преобладаващите теми в дебатите са били здравеопазването, икономиката и националната сигурност.

По отношение на съобщаването на междинни резултати преди края на изборния ден от ЦИК посъветваха медиите да продължат с натиска си върху народните представители за промяна на законодателството забраняващо съобщаването на такава информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много туристи и малко квалифицирани кадри
Много туристи и малко квалифицирани кадри
Сигнал до прокуратурата за нарушения в програмата за саниране
Сигнал до прокуратурата за нарушения в програмата за саниране