Към момента здравен риск не съществува, оценките след получаване на окончателните резултати от изследванията ще бъдат направени достатъчно бързо и ще бъдат съобщени на обществеността, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев във връзка с качеството на водата в Хасково.

Водата в Хасково не е опасна за здравето на населението към този момент. Това заяви от парламентарната трибуна служебният здравен министър Илко Семерджиев. Той обясни че няма замърсени води от чешмата, а само от подземни кладенци.

Здравният министър каза още, че все пак чака окончателните резултатите.

Регионалното министерство е принципал на ВиК Хасково. По думите на служебният регионален министър, въпреки че пробите в Хасково са взети през есента, резултатите са дадени през пролетта.

Служебният екоминистър обясни обаче, че резултатите на басейнова дирекция са публични и след като не били забелязани, започнали телефонни устни разговори.

Повече от два часа и половина продължи изслушването на тримата служебни министри пред парламента. От изявлението на министър Илко Семерджиев стана ясно, че към момента няма риск за живота и здравето на хората в Хасково. Имаше обаче разминавани в информацията на служебните министри на околната среда и водите и на регионалното развитие. Те не можаха да кажат точно кога е изнесена информацията за превишените нива на уран във водата.

Още по темата Каква вода пием?