НОВИНИ

Семейни фирми настояват за законови промени в областта на фамилния бизнес

Законови промени в регулацията на семейния бизнес в България искат ръководителите на "Сдружение на фамилния бизнес в България". Сред тях са улесненото прехвърляне на собствеността между различните поколения и възможност за създаване на т.нар. семейни тръстове.

bnt avatar logo
от Мирослава Николачкова
19:53, 24.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

75% от малките и средни фирми в България са семейни и развитието им е определящо за икономиката на България. Това заяви адвокат Стефан Гугушев, президент на "Сдружение на фамилния бизнес в България" по време на тържеството по случай 10-годишнината на организацията.

Специален гост на събитието беше Гюнтер Ферхойген, бивш еврокомисар и заместник-председател на Европейската комисия. Ферхойген има значим принос за влизането на България в Европейския съюз и в момента е член на Консултативния съвет на организацията "Европейски фамилен бизнес".

Президентът на Световната организация за фамилен бизнес Карл-Ериван Хауб подчерта пред БНТ, че там, където семейният бизнес е силно развит и икономиките са по-успешни. Той даде за пример Германия, където фамилният бизнес е на почит от векове и започнали като малки семейни фирми са се развили до световни конгломерати.

Карл-Ериван Хауб: И в България е добре семейният бизнес да се развива. Младите хора могат да ходят в чужбина, за да учат, да работят и да трупат опит, но е добре да се връщат след това и да приложат наученото на практика, като допринасят за българската икономика.

Участниците във форума се обединиха около мнението, че популяризирането на семейните ценности в бизнеса и разгръщането на фамилния бизнес във всички сфери на икономиката трябва да бъде сред приоритетите на властта, за да се движи икономиката напред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експеримент: Има ли антибиотици в месото, което ядем?
Експеримент: Има ли антибиотици в месото, което ядем?
Нинова пред леви лидери от цял свят: За нас приоритет са гражданите
Нинова пред леви лидери от цял свят: За нас приоритет са гражданите