НОВИНИ

​Семейство без дом след пожар на Бъдни вечер, очаква с надежда Нова година

Семейство от Видин, останало без дом след пожар на Бъдни вечер, очаква с надежда Новата година. Хора от цялата страна помогнаха с най-необходимото на пострадалите преди Коледа, които имаха само дрехите на гърба си. Нуждаят се от помощ, за да се приберат отново вкъщи.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова, БНР Видин
21:50, 31.12.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

За Коледа Христина, която е майка на две деца, очаквала съпругът ѝ да се прибере от чужбина, за да са заедно на празника. Вместо това по телефона разбира, че е станал инцидент.

Венелин Христов: Аз се обадих на жена ми, тя ревеше по телефона, беше навън по чехли излязла, че апартамента се е запалил и всичко гори.

След пожара Христина с малкото детенце е в болница. Момиченцето на година и половина е с дихателни проблеми. Очаква ги бабата на другото дете в село близо до Видин, която е приютила цялото семейство.

Марианка Начева: За Нова година ще се опитам да им създам, както до сега, семеен уют, да почувстват, че е празник. Само те си знаят какво им е.

Заедно с дъщеря си Марианка успяла да събере за майката и децата най-необходимото. На призива им за помощ откликнали много хора, дори непознати. Благодарят им.

Марианка Начева: Достатъчно дрехи и играчки се събраха за децата. Нужда имат преди всичко от подкрепа- морална, както, така и от финансова.
Христина Йончева: С дрешки, с количка, с кошарки, с памперси, всеки е помогнал.

Близки на пострадалите призовават всеки, който има възможност, за помогне.

Марианка Начева: С призива към всички хора от нашия регион и от цяла България и някоя строителна фирма, която има възможност или няколко да се обединят в едно. Просто да им помогнат за ремонта на жилището.”

За Нова година пострадалите си пожелават:

Христина Йончева: Най-вече да сме здрави и да се прибереме вкъщи.”
Венелин Христов: Пожелаваме си Новата година да ни донесе повече щастие, късмет, здраве и да се прибереме вкъщи.”

Въпреки трагедията, имат надежда, но им е нужна помощ, защото сами не могат да се справят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва „Сцена под звездите“!
Започва „Сцена под звездите“!
Оферти и сигурност за празнуващите навън
Оферти и сигурност за празнуващите навън