Семейство от Видин, останало без дом след пожар на Бъдни вечер, очаква с надежда Новата година. Хора от цялата страна помогнаха с най-необходимото на пострадалите преди Коледа, които имаха само дрехите на гърба си. Нуждаят се от помощ, за да се приберат отново вкъщи.

Видин

За Коледа Христина, която е майка на две деца, очаквала съпругът ѝ да се прибере от чужбина, за да са заедно на празника. Вместо това по телефона разбира, че е станал инцидент.

Венелин Христов: Аз се обадих на жена ми, тя ревеше по телефона, беше навън по чехли излязла, че апартамента се е запалил и всичко гори.

След пожара Христина с малкото детенце е в болница. Момиченцето на година и половина е с дихателни проблеми. Очаква ги бабата на другото дете в село близо до Видин, която е приютила цялото семейство.

Марианка Начева: За Нова година ще се опитам да им създам, както до сега, семеен уют, да почувстват, че е празник. Само те си знаят какво им е.

Заедно с дъщеря си Марианка успяла да събере за майката и децата най-необходимото. На призива им за помощ откликнали много хора, дори непознати. Благодарят им.

Марианка Начева: Достатъчно дрехи и играчки се събраха за децата. Нужда имат преди всичко от подкрепа- морална, както, така и от финансова.
Христина Йончева: С дрешки, с количка, с кошарки, с памперси, всеки е помогнал.

Близки на пострадалите призовават всеки, който има възможност, за помогне.

Марианка Начева: С призива към всички хора от нашия регион и от цяла България и някоя строителна фирма, която има възможност или няколко да се обединят в едно. Просто да им помогнат за ремонта на жилището.”

За Нова година пострадалите си пожелават:

Христина Йончева: Най-вече да сме здрави и да се прибереме вкъщи.”
Венелин Христов: Пожелаваме си Новата година да ни донесе повече щастие, късмет, здраве и да се прибереме вкъщи.”

Въпреки трагедията, имат надежда, но им е нужна помощ, защото сами не могат да се справят.