НОВИНИ

Семейство Макрон приеха в Елисейския дворец модни дизайнери

По случай Седмицата на модата в Париж, френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит приеха снощи в Елисейския дворец стотина френски и чуждестранни модни дизайнери, за да откроят Париж като град на модата, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
09:00, 06.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още
Семейство Макрон приеха в Елисейския дворец модни дизайнери

На президентската маса бяха главната редакторка на американското издание на списание "Вог" Ана Уинтър, французите Айдер Акерман и Жан-Пол Готие, италианката Мария Грация Киури, британката Сара Бъртън, американецът Том Браун и ливанецът Ели Сааб. Сред гостите бяха също Сидни Толедано, бивш директор на Диор, Бруно Павловски от Шанел, Стела Маккартни, Кристиан Лубутен и Симон Порт Жакмю.

Франс прес отбелязва отсъствието на Карл Лагерфелд и Никола Гескиер - стилистът от Вюитон, който е сътворил редица тоалети на Брижит Макрон - заради участието им в ревю на следващия ден.

Френският президент заяви пред гостите: "Исках през тази Седмица на модата да сте тук. Това е седмица, в която целият свят е в Париж и красотата на модата е пред очите на всички. Много важно беше това официално признание - че Републиката отдава почит на талантите от цял свят и че мнозина творци избраха Париж. Преди няколко седмици приехме във Версай мъже и жени от бизнеса с лозунга "Choose France".

Същото искам да кажа и на творците като вас: Изберете Франция. Не мога да не изразя почитта си към моята съпруга Брижит, която отстоява френската висока мода и изпитва голямо възхищение към вашата работа", каза френският президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мендоса - легендарният басист на Whitesnake: Имам прекрасни спомени от София
Мендоса - легендарният басист на "Whitesnake": Имам прекрасни спомени от София
Петър Стоянов: Наш въпрос е дължим ли благодарност на румънци, литовци,финландци
Петър Стоянов: Наш въпрос е дължим ли благодарност на румънци, литовци,финландци