Семейство от Бургас дари кувьоз на Отделението по неонатология на многопрофилната болница в града. Това е начинът, по който Гергана и Николай Господинови празнуват рождения ден на сина си, който преди 20 години е бил в кувьоз в същото отделение.

Бургас

С дарението на кувьоза семейство Господинови благодари на Отделението по неонатология в Бургаската многопрофилна болница.

Николай Господинов: Идеята се роди преди 20 години, когато се раждаше нашият син и си казахме- някой ден, ако имаме възможност, ще помогнем на тия прекрасни хора.
Гергана Господинова: Една апаратура, която помага на специалистите тук да си свършат работата, те са уникални.

Началникът на неонатологията д-р Стилияна Томова каза, че това е четвъртият кувьоз от дарители през последните три години.

д-р Стилияна Томова: Това е интензивна грижа и изисква финансиране, консумативи, медикаменти, оборудване, а не да броим колко броя сонди на ден му се полагат или колко броя абокати му се полагат и да ги смятаме по този начин.

Роденият в бургаското отделение Николай-младши е студент в Англия. Дареният от сем. Господинови нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване, вече се използва за бебетата в отделението.