Работниците, които започнали да изливат бетон на тротоара до входната врата, обяснили, че имат нареждане там да бъде поставена автобусна спирка. По проект съоръжението ще стои на метър от стената на къщата. Повече за куриозната случка, вижте в следващия репортаж.

Пенка Божиновска изпаднала в шок, когато видяла работниците да отливат бетон под прозореца ѝ. Жената незабавно поискала обяснение, а от общината и казали, че пред дома ѝ ще бъде поставена автобусна спирка.

Пенка Божиновска: Даже ще трябвало да отрежат улука, защото малко им пречи. Аз си стоя вътре, гледам си и си мисля, че нещо от рода на шахта търсят, нещо от ВиК. Звъннаха ми на врата да ме попитат докъде да си изливат бетона.

Хората в квартала също са възмутени как може спирката да се постави точно под прозерца на жената.

Мюрвет - съседка: „Там как ще и затворят прозореца на жената. Защо на друго място не го измислиха, ами точно пред вратата ѝ! "

Въпреки това, от общината твърдят, че спирката се изгражда по настояване на жители от квартала.

Проф. Георги Камарашев , зам. кмет община Велико Търново:„Общински съветници и общественици искаха да има в този район спирка. След намесата на медиите обаче от общината обещаха да преместят спирката на по-удачно място.